Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu mojej mamy. Wątróbka z brzoskwiniami, z dużą ilością cebuli , podana z grzankami z bagietki. Polecam.
patelnie, nóż, sitko, ręcznik papierowy, łyżka i widelec,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11887
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16212
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5167
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11887
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16212
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5167
Składniki
Cebulę po obraniu pokroić w kostkę, następnie podsmażyć do zeszklenia na 1 łyżce margaryny lub masła klarownego. Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć, większe przekroić na połówki, krótko je podsmażyć na pozostałej margarynie. Połączyć podsmażoną cebulę z wątróbką , dodać sezam wlać wino i dusić około 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. Dodać tymianek suszony lub ( jeżeli świeży to opłukać, osuszyć oberwać listki i dodać do wątróbki). Doprawić solą, pieprzem mielonym, kminkiem oraz sokiem z cytryny. Brzoskwinie odsączyć z syropu, osuszyć ręcznikiem papierowym , ułożyć na talerzu i wypełnić wątróbką. Podawać z grzankami . Smacznego
Podsmażanie i łączenie wątróbki z podsmażoną cebulą.
Danie gotowe do podania.