Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam mój sposób na przygotowanie wątróbki. Od czasu do czasu warto przygotować to pyszne i niedrogie danie. Trzeba też pamiętać, że wątróbka jest doskonałym źródłem żelaza oraz dostarcza sporej dawki witamin z grupy B. Posiada też sporo cynku i witaminy A. Dlatego warto czasem przyrządzić wątróbkę. Serwując ją z cebulą i papryką dodajemy potrawie z wątróbki kolejnych walorów smakowych i zdrowotnych. Wątróbka tak przyrządzona to proste, tanie, zdrowe i smaczne danie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3035
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 634
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3035
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 634
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę lekko ją soląc. Po chwili smażenia dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i smażymy, aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Następnie cebulę i paprykę zdejmujemy z patelni i smażymy na niej umytą i oczyszczoną wątróbkę
Wątróbkę smażymy z każdej strony po kilka minut
Gdy wątróbka jest już usmażona dodajemy do niej warzywa, mieszamy i jeszcze chwilę razem smażymy doprawiając solą i pieprzem
Podajemy z pieczywem