Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam mój sposób na przygotowanie wątróbki. Od czasu do czasu warto przygotować to pyszne i niedrogie danie. Trzeba też pamiętać, że wątróbka jest doskonałym źródłem żelaza oraz dostarcza sporej dawki witamin z grupy B. Posiada też sporo cynku i witaminy A. Dlatego warto czasem przyrządzić wątróbkę. Serwując ją z cebulą i papryką dodajemy potrawie z wątróbki kolejnych walorów smakowych i zdrowotnych. Wątróbka tak przyrządzona to proste, tanie, zdrowe i smaczne danie.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę lekko ją soląc. Po chwili smażenia dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i smażymy, aż cebula się zeszkli a papryka zmięknie. Następnie cebulę i paprykę zdejmujemy z patelni i smażymy na niej umytą i oczyszczoną wątróbkę
Wątróbkę smażymy z każdej strony po kilka minut
Gdy wątróbka jest już usmażona dodajemy do niej warzywa, mieszamy i jeszcze chwilę razem smażymy doprawiając solą i pieprzem
Podajemy z pieczywem