Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,tanie nawet powinny polubić ją dzieci które wątróbki nie lubią
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1036
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1036
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Składniki
wątróbkę moczymy około 1 godz. następnie czyścimy ,w sitku opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ( wątróbka musi ocieknąć z wody)
osuszoną wątróbkę otoczyć w mące
smażyć na rozgrzanym oleju tak aby była lekko wypieczona na wierzchu ,usmażoną przekładamy do naczynia z pokrywką (żaroodporne lub do garnka)aby nam za szybko nie ostygła delikatnie posolić
na tym samym oleju co smażyliśmy wątróbkę smażymy pokrojoną w talarki cebule delikatnie posolić i dodać odrobinę pieprzu
usmażoną cebulkę dodać do wątróbki i wymieszać
można podać z ziemniakami lub samą z kromką chleba