Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,tanie nawet powinny polubić ją dzieci które wątróbki nie lubią
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9394
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9394
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Składniki
wątróbkę moczymy około 1 godz. następnie czyścimy ,w sitku opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ( wątróbka musi ocieknąć z wody)
osuszoną wątróbkę otoczyć w mące
smażyć na rozgrzanym oleju tak aby była lekko wypieczona na wierzchu ,usmażoną przekładamy do naczynia z pokrywką (żaroodporne lub do garnka)aby nam za szybko nie ostygła delikatnie posolić
na tym samym oleju co smażyliśmy wątróbkę smażymy pokrojoną w talarki cebule delikatnie posolić i dodać odrobinę pieprzu
usmażoną cebulkę dodać do wątróbki i wymieszać
można podać z ziemniakami lub samą z kromką chleba