Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,tanie nawet powinny polubić ją dzieci które wątróbki nie lubią
 
         
         
         
            Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
 
            Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4960
 
            Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
 
            Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
 
            Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 511
 
            Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 253
 
            Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4960
 
            Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4835
 
            Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44894
 
            Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 511
 
         
         
                Składniki
wątróbkę moczymy około 1 godz. następnie czyścimy ,w sitku opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ( wątróbka musi ocieknąć z wody)
osuszoną wątróbkę otoczyć w mące
smażyć na rozgrzanym oleju tak aby była lekko wypieczona na wierzchu ,usmażoną przekładamy do naczynia z pokrywką (żaroodporne lub do garnka)aby nam za szybko nie ostygła delikatnie posolić
na tym samym oleju co smażyliśmy wątróbkę smażymy pokrojoną w talarki cebule delikatnie posolić i dodać odrobinę pieprzu
usmażoną cebulkę dodać do wątróbki i wymieszać
można podać z ziemniakami lub samą z kromką chleba