Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,tanie nawet powinny polubić ją dzieci które wątróbki nie lubią
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
wątróbkę moczymy około 1 godz. następnie czyścimy ,w sitku opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ( wątróbka musi ocieknąć z wody)
osuszoną wątróbkę otoczyć w mące
smażyć na rozgrzanym oleju tak aby była lekko wypieczona na wierzchu ,usmażoną przekładamy do naczynia z pokrywką (żaroodporne lub do garnka)aby nam za szybko nie ostygła delikatnie posolić
na tym samym oleju co smażyliśmy wątróbkę smażymy pokrojoną w talarki cebule delikatnie posolić i dodać odrobinę pieprzu
usmażoną cebulkę dodać do wątróbki i wymieszać
można podać z ziemniakami lub samą z kromką chleba