Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką. Sprawdź jak szybko i łatwo przygotowaćto aromatyczne danie krok po kroku.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.
Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.
Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego