Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką. Sprawdź jak szybko i łatwo przygotowaćto aromatyczne danie krok po kroku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.
Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.
Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego