Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką. Sprawdź jak szybko i łatwo przygotowaćto aromatyczne danie krok po kroku.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 54
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 35
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9278
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 54
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 35
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9278
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.
Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.
Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego