Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką. Sprawdź jak szybko i łatwo przygotowaćto aromatyczne danie krok po kroku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27973
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27973
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.
Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.
Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego