Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, delikatna wątróbka. Dodanie jabłka powoduje że posmak jest kwaskowo słodkawy. Można podawać z ziemniakami lub pieczywem
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5364
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1807
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5364
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1807
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1868
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, jabłka obrać ze skórki i pokroić w ósemki, całość dusić na patelni aż do miękkości ,najlepiej przykryć pokrywą. Wątrobkę umyć, oczyścić i oprószyć mąką wrzucić na rozgrzany tłuszcz i energicznie mieszając obsmażyć. Nie należy smażyć jej zbyt długo bo będzie twarda. Po tym czasie dodać do watróbki usmażoną cebulkę z jabłkiem i całość dusić pod pokrywą jeszcze do 5 minut. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku