Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, delikatna wątróbka. Dodanie jabłka powoduje że posmak jest kwaskowo słodkawy. Można podawać z ziemniakami lub pieczywem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8262
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8262
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 449
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, jabłka obrać ze skórki i pokroić w ósemki, całość dusić na patelni aż do miękkości ,najlepiej przykryć pokrywą. Wątrobkę umyć, oczyścić i oprószyć mąką wrzucić na rozgrzany tłuszcz i energicznie mieszając obsmażyć. Nie należy smażyć jej zbyt długo bo będzie twarda. Po tym czasie dodać do watróbki usmażoną cebulkę z jabłkiem i całość dusić pod pokrywą jeszcze do 5 minut. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku