Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy wątróbkę drobiową ,wiec postanowiłam ją zrobić z dodatkiem jabłka i cebuli. Wątróbka wyszła bardzo smaczna. Teraz często w takiej postaci będę ją przygotowywać.
patelnia, nóż, łyżka drewniana,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11483
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1218
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10070
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11483
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4986
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1218
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10070
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1486
Składniki
Na głębszej patelni rozgrzać masło, dodać obraną pokrojoną w piórka cebule żółtą i czerwoną. Gdy cebula będzie szklista dodać obrane, pokrojone w ćwiartki jabłko kwaśne. Poddusić pod przykryciem kilka minut. Wyjąć jabłka i cebulę na talerz, a na patelnię dodać masła, włożyć oczyszczoną, umytą i osuszoną a także oprószoną mąką wątróbkę. Podsmażyć aż wątróbka stanie się rumiana. Dopiero pod koniec smażenia doprawić wątróbkę pieprzem i solą oraz jak lubicie przyprawą w płynie. Połączyć z podsmażoną cebulą i jabłkami oprószyć majerankiem. Podawać z ziemniaczkami lub pieczywem.