Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa smażona na maśle z dodatkiem cebuli,czosnku i jabłka podana z piure ziemniaczanym.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie odcedzamy, do gorących dodajemy masło, mleko, doprawiamy do smaku i ugniatamy na piure. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Mieszając podsmażamy do czasu aż staną się szkliste i uważając by czosnek się nie przypalił. Wątróbkę oczyszczamy z błon, płuczemy osuszamy i wrzucamy na patelnię do cebuli i czosnku. Podsmażamy ok. 10 min od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w sporą kostkę. Dodajemy do wątróbki i oprószamy majerankiem. Przykrywamy i dusimy ok. 8-10 min - tak by jabłko lekko się rozpadało. Na talerzach układamy porcje piure a na nim wątróbkę z cebulą i jabłkiem.