Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew to stanie się jeszcze smaczniejszą potrawą.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24906
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6031
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 289
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24906
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6031
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 289
Składniki
1. Wątróbkę czyścimy w błonek i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy cebulę oraz marchew. 6. Całość podlewamy odrobiną wody. 7. Dusimy do zmięknięcia warzyw.
8. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy
9. Wątróbka gotowa. 10. Smacznego