Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew to stanie się jeszcze smaczniejszą potrawą.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Składniki
1. Wątróbkę czyścimy w błonek i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy cebulę oraz marchew. 6. Całość podlewamy odrobiną wody. 7. Dusimy do zmięknięcia warzyw.
8. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy
9. Wątróbka gotowa. 10. Smacznego