Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z marchewką

Wątróbka drobiowa z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5531

Dodano:

Odsłon: 1181

Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew to stanie się jeszcze smaczniejszą potrawą.

Składniki

  • ½ kg wątroby drobiowej
  • Cebula biała
  • 2 marchewki duże
  • 1 przecier pomidorowy
  • Sól
  • Pieprz
  • mąka do obtoczenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Wątróbkę czyścimy w błonek i kroimy na mniejsze kawałki.
    2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    4. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 5. Dodajemy cebulę oraz marchew.
    6. Całość podlewamy odrobiną wody.
    7. Dusimy do zmięknięcia warzyw.

  3. 8. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy

  4. 9. Wątróbka gotowa.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń