Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka przygotowana bez grama dodatkowego tłuszczu dzięki czemu jest mniej kaloryczna i stanowi mniejsze wyzwanie dla naszego żołądka :)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1206
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1318
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 196
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1206
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1318
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 196
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy wątróbkę i cebulę. Zalewamy dwoma szklankami wody i doprawiamy łyżką majeranku i połową łyżeczki pieprzu. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu. Potrawę solimy do smaku dopiero po zdjęciu potrawy z palnika.
Gotowe danie podajemy z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!