Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka przygotowana bez grama dodatkowego tłuszczu dzięki czemu jest mniej kaloryczna i stanowi mniejsze wyzwanie dla naszego żołądka :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy wątróbkę i cebulę. Zalewamy dwoma szklankami wody i doprawiamy łyżką majeranku i połową łyżeczki pieprzu. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu. Potrawę solimy do smaku dopiero po zdjęciu potrawy z palnika.
Gotowe danie podajemy z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!