Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka przygotowana bez grama dodatkowego tłuszczu dzięki czemu jest mniej kaloryczna i stanowi mniejsze wyzwanie dla naszego żołądka :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5358
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47806
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5358
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47806
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy wątróbkę i cebulę. Zalewamy dwoma szklankami wody i doprawiamy łyżką majeranku i połową łyżeczki pieprzu. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu. Potrawę solimy do smaku dopiero po zdjęciu potrawy z palnika.
Gotowe danie podajemy z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!