Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka przygotowana bez grama dodatkowego tłuszczu dzięki czemu jest mniej kaloryczna i stanowi mniejsze wyzwanie dla naszego żołądka :)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 26
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 534
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5439
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 26
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 534
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5439
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy wątróbkę i cebulę. Zalewamy dwoma szklankami wody i doprawiamy łyżką majeranku i połową łyżeczki pieprzu. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu. Potrawę solimy do smaku dopiero po zdjęciu potrawy z palnika.
Gotowe danie podajemy z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!