Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wątróbka przygotowana bez grama dodatkowego tłuszczu dzięki czemu jest mniej kaloryczna i stanowi mniejsze wyzwanie dla naszego żołądka :)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1880
Polecam, pychota.
Odsłon: 625
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dodajemy wątróbkę i cebulę. Zalewamy dwoma szklankami wody i doprawiamy łyżką majeranku i połową łyżeczki pieprzu. Dusimy pod przykryciem około 10-15 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu. Potrawę solimy do smaku dopiero po zdjęciu potrawy z palnika.
Gotowe danie podajemy z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!