Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka duszona z grzybami

Wątróbka duszona z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17809

Dodano:

Odsłon: 747

Super smaczna wątróbka na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbka duszona z grzybami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie odsączyć, wypłukać w wodzie, osuszyć i przysmażyć na łyżce smalcu. Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu z odsączonymi grzybami. Do wywaru grzybowego dodać grzyby, wątróbkę, chwilę poddusić, przyprawić do smaku, wlać rozbełtaną śmietanę i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń