Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna wątróbka na obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414406
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414406
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie odsączyć, wypłukać w wodzie, osuszyć i przysmażyć na łyżce smalcu. Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu z odsączonymi grzybami. Do wywaru grzybowego dodać grzyby, wątróbkę, chwilę poddusić, przyprawić do smaku, wlać rozbełtaną śmietanę i posypać natką pietruszki.