Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa w pikantnym sosie peri-peri, z cebulą, czosnkiem i dużą ilością przypraw. Szybko, pysznie i niedrogo.....
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć do zeszklenia.
Do cebuli dodać oczyszczone wątróbki i smażyć przez 3-4 minuty. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, sos Worcestershire i przyprawy, dobrze wymieszać. Na koniec wlać śmietanę i dusić przez kolejne 5-6 minut (gdyby sos był zbyt gęsty, wlać odrobinę wody). Posypać siekaną natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem, ryżem lub ziemniakami.