Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa w pikantnym sosie peri-peri, z cebulą, czosnkiem i dużą ilością przypraw. Szybko, pysznie i niedrogo.....
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 240
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 240
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć do zeszklenia.
Do cebuli dodać oczyszczone wątróbki i smażyć przez 3-4 minuty. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, sos Worcestershire i przyprawy, dobrze wymieszać. Na koniec wlać śmietanę i dusić przez kolejne 5-6 minut (gdyby sos był zbyt gęsty, wlać odrobinę wody). Posypać siekaną natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem, ryżem lub ziemniakami.