Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa w pikantnym sosie peri-peri, z cebulą, czosnkiem i dużą ilością przypraw. Szybko, pysznie i niedrogo.....
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 36
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć do zeszklenia.
Do cebuli dodać oczyszczone wątróbki i smażyć przez 3-4 minuty. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, sos Worcestershire i przyprawy, dobrze wymieszać. Na koniec wlać śmietanę i dusić przez kolejne 5-6 minut (gdyby sos był zbyt gęsty, wlać odrobinę wody). Posypać siekaną natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem, ryżem lub ziemniakami.