Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa w pikantnym sosie peri-peri, z cebulą, czosnkiem i dużą ilością przypraw. Szybko, pysznie i niedrogo.....
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2728
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3148
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2728
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3148
Składniki
Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć do zeszklenia.
Do cebuli dodać oczyszczone wątróbki i smażyć przez 3-4 minuty. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, sos Worcestershire i przyprawy, dobrze wymieszać. Na koniec wlać śmietanę i dusić przez kolejne 5-6 minut (gdyby sos był zbyt gęsty, wlać odrobinę wody). Posypać siekaną natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem, ryżem lub ziemniakami.