Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni egipskiej z Aleksandrii.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27955
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27955
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Wątrobę lekko zmroziłam i obrałam ja z błon i pokroiłam na bardzo cienkie paseczki. Można to samo zrobić z drobiową ale wątroba wołowa jest mniej intensywna w smaku. Podsmażyłam na małym ogniu pokrojone cebulę i chili. Potem dodałam zgnieciony i poszatkowany czosnek. Warzywa zsunęłam na bok, zwiększyłam ogień i wrzuciłam dobrze osuszoną wątróbkę. Przez to , że jest tak cienko pokrojona smaży się błyskawicznie. Po wyłączeniu ognia danie posoliłam.
I nałożyłam do przekrojonych świeżych bułeczek. Przed zjedzeniem wątróbkę trzeba polać lekko sokiem z cytryny. Wyborne! Smacznego :)