Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni egipskiej z Aleksandrii.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Składniki
Wątrobę lekko zmroziłam i obrałam ja z błon i pokroiłam na bardzo cienkie paseczki. Można to samo zrobić z drobiową ale wątroba wołowa jest mniej intensywna w smaku. Podsmażyłam na małym ogniu pokrojone cebulę i chili. Potem dodałam zgnieciony i poszatkowany czosnek. Warzywa zsunęłam na bok, zwiększyłam ogień i wrzuciłam dobrze osuszoną wątróbkę. Przez to , że jest tak cienko pokrojona smaży się błyskawicznie. Po wyłączeniu ognia danie posoliłam.
I nałożyłam do przekrojonych świeżych bułeczek. Przed zjedzeniem wątróbkę trzeba polać lekko sokiem z cytryny. Wyborne! Smacznego :)