Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni egipskiej z Aleksandrii.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7988
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3395
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7988
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3395
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Wątrobę lekko zmroziłam i obrałam ja z błon i pokroiłam na bardzo cienkie paseczki. Można to samo zrobić z drobiową ale wątroba wołowa jest mniej intensywna w smaku. Podsmażyłam na małym ogniu pokrojone cebulę i chili. Potem dodałam zgnieciony i poszatkowany czosnek. Warzywa zsunęłam na bok, zwiększyłam ogień i wrzuciłam dobrze osuszoną wątróbkę. Przez to , że jest tak cienko pokrojona smaży się błyskawicznie. Po wyłączeniu ognia danie posoliłam.
I nałożyłam do przekrojonych świeżych bułeczek. Przed zjedzeniem wątróbkę trzeba polać lekko sokiem z cytryny. Wyborne! Smacznego :)