Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni egipskiej z Aleksandrii.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1521
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231919
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1521
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231919
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5034
Składniki
Wątrobę lekko zmroziłam i obrałam ja z błon i pokroiłam na bardzo cienkie paseczki. Można to samo zrobić z drobiową ale wątroba wołowa jest mniej intensywna w smaku. Podsmażyłam na małym ogniu pokrojone cebulę i chili. Potem dodałam zgnieciony i poszatkowany czosnek. Warzywa zsunęłam na bok, zwiększyłam ogień i wrzuciłam dobrze osuszoną wątróbkę. Przez to , że jest tak cienko pokrojona smaży się błyskawicznie. Po wyłączeniu ognia danie posoliłam.
I nałożyłam do przekrojonych świeżych bułeczek. Przed zjedzeniem wątróbkę trzeba polać lekko sokiem z cytryny. Wyborne! Smacznego :)