Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjał kuchni egipskiej z Aleksandrii.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 317
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 317
Składniki
Wątrobę lekko zmroziłam i obrałam ja z błon i pokroiłam na bardzo cienkie paseczki. Można to samo zrobić z drobiową ale wątroba wołowa jest mniej intensywna w smaku. Podsmażyłam na małym ogniu pokrojone cebulę i chili. Potem dodałam zgnieciony i poszatkowany czosnek. Warzywa zsunęłam na bok, zwiększyłam ogień i wrzuciłam dobrze osuszoną wątróbkę. Przez to , że jest tak cienko pokrojona smaży się błyskawicznie. Po wyłączeniu ognia danie posoliłam.
I nałożyłam do przekrojonych świeżych bułeczek. Przed zjedzeniem wątróbkę trzeba polać lekko sokiem z cytryny. Wyborne! Smacznego :)