Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę po bawarsku podaje się z chrupiącą cebulką, konserwowymi ogórkami i chlebem. Przed smażeniem wątróbkę możesz namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, przyprawić odrobiną curry.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1229
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1490
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1229
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1490
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka.
Wątróbki oczyścić z żyłek i tłuszczu. Jeśli jest taka potrzeba, podziel na mniejsze części. Każdy z kawałków obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, przełóż do osobnego naczynia. Na tej samej patelni usmaż wątróbki, początkowo na dużym ogniu, następnie na średnim.
Gdy białko się zetnie, wrzuć przesmażoną cebulę i wszystko duś przez 3-5 minut. Pod samo koniec dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj.
Gotową wątróbkę podawaj z kromką chleba i konserwowymi ogórkami.