Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę po bawarsku podaje się z chrupiącą cebulką, konserwowymi ogórkami i chlebem. Przed smażeniem wątróbkę możesz namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, przyprawić odrobiną curry.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8470
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6870
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8470
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6870
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka.
Wątróbki oczyścić z żyłek i tłuszczu. Jeśli jest taka potrzeba, podziel na mniejsze części. Każdy z kawałków obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, przełóż do osobnego naczynia. Na tej samej patelni usmaż wątróbki, początkowo na dużym ogniu, następnie na średnim.
Gdy białko się zetnie, wrzuć przesmażoną cebulę i wszystko duś przez 3-5 minut. Pod samo koniec dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj.
Gotową wątróbkę podawaj z kromką chleba i konserwowymi ogórkami.