Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę po bawarsku podaje się z chrupiącą cebulką, konserwowymi ogórkami i chlebem. Przed smażeniem wątróbkę możesz namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, przyprawić odrobiną curry.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3613
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 855
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34180
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 539
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3613
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 855
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34180
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 539
Składniki
Cebule obierz i pokrój w piórka.
Wątróbki oczyścić z żyłek i tłuszczu. Jeśli jest taka potrzeba, podziel na mniejsze części. Każdy z kawałków obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, przełóż do osobnego naczynia. Na tej samej patelni usmaż wątróbki, początkowo na dużym ogniu, następnie na średnim.
Gdy białko się zetnie, wrzuć przesmażoną cebulę i wszystko duś przez 3-5 minut. Pod samo koniec dodaj przyprawy i wszystko wymieszaj.
Gotową wątróbkę podawaj z kromką chleba i konserwowymi ogórkami.