Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka pomidorowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102299
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5849
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102299
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5849
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż wątróbki. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, oprósz mąką. Smaż 3 min.
Wlej półtorej szklanki wody, dodaj, przecier pomidorowy, pokrojonego pomidora i skórkę z cytryny, oprósz solą, zagotuj. Przypraw do smaku papryką, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie