Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka pomidorowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14373
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14373
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż wątróbki. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, oprósz mąką. Smaż 3 min.
Wlej półtorej szklanki wody, dodaj, przecier pomidorowy, pokrojonego pomidora i skórkę z cytryny, oprósz solą, zagotuj. Przypraw do smaku papryką, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie