Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka pomidorowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż wątróbki. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, oprósz mąką. Smaż 3 min.
Wlej półtorej szklanki wody, dodaj, przecier pomidorowy, pokrojonego pomidora i skórkę z cytryny, oprósz solą, zagotuj. Przypraw do smaku papryką, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie