Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wzorowałam na wątróbce, którą można dostać w lokalu Pyzata Chata w Lublinie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8047
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8047
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 367
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3597
Składniki
Na rozgrzany olej rzepakowy wrzuciłam pół kilograma grubo pokrojonych pieczarek. Podsmażyłam chwilę, następnie dodałam 2 posiekane cebule. Smażyłam około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodałam 300 g oczyszczonej i pokrojonej drobiowej wątróbki. Mocno opieprzyłam, obsypałam 2 łyżkami mąki i dusiłam około 8 minut. Co jakiś czas podlewałam niewielką ilością wody do uzyskania sosiku. Na koniec dodałam pół puszki groszku. Trzymałam na ogniu do podgrzania się groszku. Wątróbkę solimy dopiero na talerzu, w przeciwnym razie stanie się twarda.