Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wzorowałam na wątróbce, którą można dostać w lokalu Pyzata Chata w Lublinie
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
Na rozgrzany olej rzepakowy wrzuciłam pół kilograma grubo pokrojonych pieczarek. Podsmażyłam chwilę, następnie dodałam 2 posiekane cebule. Smażyłam około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodałam 300 g oczyszczonej i pokrojonej drobiowej wątróbki. Mocno opieprzyłam, obsypałam 2 łyżkami mąki i dusiłam około 8 minut. Co jakiś czas podlewałam niewielką ilością wody do uzyskania sosiku. Na koniec dodałam pół puszki groszku. Trzymałam na ogniu do podgrzania się groszku. Wątróbkę solimy dopiero na talerzu, w przeciwnym razie stanie się twarda.