Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój nowy przepis na pyszną wątróbkę. Przepis prosty w przygotowaniu, a wątróbka pyszna. Polecam
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 310
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Wątróbkę oczyścić , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym , pokroić na kawałki Cebulę obrać przekroić na połówki , następnie w piórka, podsmażyć do zeszklenia na maśle klarownym, dodać pokrojoną wątróbkę , przyprawy (oprócz majeranku) i wymieszać . Smażyć aż wątróbka będzie prawie miękka. Pod koniec smażenia dodać majeranek , bułkę tartą oraz śmietanę zamieszać i gotowe. Smacznego Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką z ogórków kiszonych.
Wątróbka gotowa do podania.