Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mój nowy przepis na pyszną wątróbkę. Przepis prosty w przygotowaniu, a wątróbka pyszna. Polecam
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15517
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15517
Składniki
Wątróbkę oczyścić , umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym , pokroić na kawałki Cebulę obrać przekroić na połówki , następnie w piórka, podsmażyć do zeszklenia na maśle klarownym, dodać pokrojoną wątróbkę , przyprawy (oprócz majeranku) i wymieszać . Smażyć aż wątróbka będzie prawie miękka. Pod koniec smażenia dodać majeranek , bułkę tartą oraz śmietanę zamieszać i gotowe. Smacznego Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką z ogórków kiszonych.
Wątróbka gotowa do podania.