Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek melasy z granatów lub miodu zmieszanego z octem balsamicznym doda wątróbce głębokiego kwaśno słodkiego smaku, który idealnie podkreśla walory wątróbki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1385
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3558
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1218
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1385
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3558
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1218
Składniki
Wątróbkę trzeba opłukać i odciąć niepotrzebne elementy. jeszcze dynia, cebula i melasa/ ocet balsamiczny zmieszany z miodem.
Na patelni podsmaża się cebulę i dynię, gdy się zeszklą można dodać wątróbki. Rumieni się je z jednej strony, potem z drugiej i można dodać melasą lub miód zmieszany z octem balsamicznym, w sumie około 50 ml. Teraz najlepiej sprawdzić czy wątróbka nie jest krwista wewnątrz. I w razie czego podsmażyć jeszcze kilka minut. Soli się po wyłączeniu ognia- wątróbka będzie miękka, całość trzeba jeszcze przemieszać.
Smacznego :)