Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek melasy z granatów lub miodu zmieszanego z octem balsamicznym doda wątróbce głębokiego kwaśno słodkiego smaku, który idealnie podkreśla walory wątróbki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 160
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 160
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Wątróbkę trzeba opłukać i odciąć niepotrzebne elementy. jeszcze dynia, cebula i melasa/ ocet balsamiczny zmieszany z miodem.
Na patelni podsmaża się cebulę i dynię, gdy się zeszklą można dodać wątróbki. Rumieni się je z jednej strony, potem z drugiej i można dodać melasą lub miód zmieszany z octem balsamicznym, w sumie około 50 ml. Teraz najlepiej sprawdzić czy wątróbka nie jest krwista wewnątrz. I w razie czego podsmażyć jeszcze kilka minut. Soli się po wyłączeniu ognia- wątróbka będzie miękka, całość trzeba jeszcze przemieszać.
Smacznego :)