Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek melasy z granatów lub miodu zmieszanego z octem balsamicznym doda wątróbce głębokiego kwaśno słodkiego smaku, który idealnie podkreśla walory wątróbki.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1924
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 20
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 22
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 19
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1924
Składniki
Wątróbkę trzeba opłukać i odciąć niepotrzebne elementy. jeszcze dynia, cebula i melasa/ ocet balsamiczny zmieszany z miodem.
Na patelni podsmaża się cebulę i dynię, gdy się zeszklą można dodać wątróbki. Rumieni się je z jednej strony, potem z drugiej i można dodać melasą lub miód zmieszany z octem balsamicznym, w sumie około 50 ml. Teraz najlepiej sprawdzić czy wątróbka nie jest krwista wewnątrz. I w razie czego podsmażyć jeszcze kilka minut. Soli się po wyłączeniu ognia- wątróbka będzie miękka, całość trzeba jeszcze przemieszać.
Smacznego :)