Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek melasy z granatów lub miodu zmieszanego z octem balsamicznym doda wątróbce głębokiego kwaśno słodkiego smaku, który idealnie podkreśla walory wątróbki.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47842
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5391
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47842
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Składniki
Wątróbkę trzeba opłukać i odciąć niepotrzebne elementy. jeszcze dynia, cebula i melasa/ ocet balsamiczny zmieszany z miodem.
Na patelni podsmaża się cebulę i dynię, gdy się zeszklą można dodać wątróbki. Rumieni się je z jednej strony, potem z drugiej i można dodać melasą lub miód zmieszany z octem balsamicznym, w sumie około 50 ml. Teraz najlepiej sprawdzić czy wątróbka nie jest krwista wewnątrz. I w razie czego podsmażyć jeszcze kilka minut. Soli się po wyłączeniu ognia- wątróbka będzie miękka, całość trzeba jeszcze przemieszać.
Smacznego :)