Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka smażona z jabłkiem"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 664
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 664
Składniki
Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na cienkie plastry.
Na patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz płomień i wrzuć podroby. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Zdejmij z patelni.
Z umytych jabłek oderwij ogonki i wydrąż gniazda nasienne. Potnij je w plastry, po czym podsmaż na tłuszczu po wątróbce. Gdy owoce lekko zmiękną, ponownie dodaj podroby i chwilę razem podgrzewaj.
We frytownicy lub na głębokiej patelni, w dużej ilości oleju usmaż frytki. Podawaj z wątróbką i jabłkiem.Źródło: Kurier TV