Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka smażona z jabłkiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na cienkie plastry.
Na patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz płomień i wrzuć podroby. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Zdejmij z patelni.
Z umytych jabłek oderwij ogonki i wydrąż gniazda nasienne. Potnij je w plastry, po czym podsmaż na tłuszczu po wątróbce. Gdy owoce lekko zmiękną, ponownie dodaj podroby i chwilę razem podgrzewaj.
We frytownicy lub na głębokiej patelni, w dużej ilości oleju usmaż frytki. Podawaj z wątróbką i jabłkiem.Źródło: Kurier TV