Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana wątróbka, smażona w głębokim tłuszczu brzmi dość egzotycznie, ale musimy przyznać, że smakuje rewelacyjnie. Jest tak dobra, że osoby, które nie przepadają za tym mięsem, będą ją zajadać ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie przepis i dajce znać, jak Wam smakowało.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 131
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 131
Składniki
Wątróbkę oczyść, przełóż do miski i zalej mlekiem, tak, aby płyn przykrywał mięso. Pozostaw na 30 minut.
Na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Do bułki dodaj soli i pieprzu, całość wymieszaj. Jajko roztrzep w miseczce.
Wątróbkę odcedź i odsącz z nadmiaru mleka. Każdy z kawałków panieruj: najpierw w mące, następnie w jajku i na samym końcu w bułce tartej.
Smaż na głębokim oleju przez 2-3 minuty.