Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana wątróbka, smażona w głębokim tłuszczu brzmi dość egzotycznie, ale musimy przyznać, że smakuje rewelacyjnie. Jest tak dobra, że osoby, które nie przepadają za tym mięsem, będą ją zajadać ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie przepis i dajce znać, jak Wam smakowało.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 148
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 148
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Wątróbkę oczyść, przełóż do miski i zalej mlekiem, tak, aby płyn przykrywał mięso. Pozostaw na 30 minut.
Na osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Do bułki dodaj soli i pieprzu, całość wymieszaj. Jajko roztrzep w miseczce.
Wątróbkę odcedź i odsącz z nadmiaru mleka. Każdy z kawałków panieruj: najpierw w mące, następnie w jajku i na samym końcu w bułce tartej.
Smaż na głębokim oleju przez 2-3 minuty.