Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka jest dla wielu osób koszmarem z dzieciństwa. Nie brak jednak także jej wielkich zwolenników. Ci pierwsi mają szansę dołączyć do drugich, jeśli zdecydują się przygotować znienawidzone podroby zgodnie z kilkoma regułami opisanymi poniżej. Wątróbka w czosnku jest delikatna, aromatyczna i pełna smaku!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Składniki
Opłucz wątróbkę i oczyść z błon i innych niedoskonałości. Namocz ją przez co najmniej pół godziny w mleku. Osusz papierowym ręcznikiem.
Zamarynuj wątróbkę w oleju rzepakowym, czarnym pieprzu, zielu angielskim, tymianku i pokrojonym w plastry czosnku. Pozostaw w marynacie na co najmniej pół godziny
Pokrój cebulę w kostkę i obsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij cebulę z patelni.
Na tłuszczu, na którym smażyła się cebula (dołóż trochę, jeśli zostało go niewiele) obsmaż wątróbkę (wraz ze składnikami marynaty) – około dwie minuty po każdej ze stron. Smażąc, cały czas mieszaj. Uważaj, by nie przypalić czosnku.
Pod koniec smażenia z powrotem przełóż na patelnię cebulę. Dopraw całość do smaku solą.