Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny przepis na wątróbkę
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1568
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 881
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1568
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 881
Składniki
Wątróbkę czyścimy i kroimy w kawałki, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebule tak by się lekko zeszkliła potem dodajemy czosnek i wątróbki, jak mięso się lekko zetnie to posypujemy je vegetą i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy wątróbki już dochodzą wlewamy przecier pomidorowy z odrobiną wodą i dodajemy zioła Prowansalskie gotujemy tak 5 minut, na koniec całość zagęszczamy mąką z odrobiną śmietany, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i podajemy z kartoflami i ogórkami z śmietaną.