Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny przepis na wątróbkę
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7128
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 25
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7128
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 25
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
Wątróbkę czyścimy i kroimy w kawałki, na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną cebule tak by się lekko zeszkliła potem dodajemy czosnek i wątróbki, jak mięso się lekko zetnie to posypujemy je vegetą i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy wątróbki już dochodzą wlewamy przecier pomidorowy z odrobiną wodą i dodajemy zioła Prowansalskie gotujemy tak 5 minut, na koniec całość zagęszczamy mąką z odrobiną śmietany, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i podajemy z kartoflami i ogórkami z śmietaną.