Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wielbicieli wątróbki :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 215
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1823
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3482
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27585
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 215
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1259
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1823
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3482
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27585
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i usuwamy błonki. Wkładamy do miski i zalewamy mlekiem (tak aby ją przykryło), odstawiamy na godzinkę. Cebulę kroimy w półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło z olejem, wątróbkę odsączamy na sitku i obtaczamy w mące. Smażymy partiami, krótko z obu stron i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu przesmażamy cebulę stale mieszając aż zrobi się miękka. Po kilku minutach dodajemy do wątróbki. Zalewamy całość bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy (pod przykryciem) przez 10 - 15.
Na koniec doprawiamy całość według własnego smaku. Ja najbardziej lubię taką wątróbkę z chlebem wcinać, ale jeśli chcemy ją podać na obiad to proponuję gotowane ziemniaczki, albo kaszę a jako dodatek surówkę z kiszonej kapusty z marchewką.