Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka jest bardzo zdrowa ale nie każdy ją lubi. Dlatego proponuję przygotować wątróbkę w sosie musztardowym, który nieco zamaskuje jej smak. To tanie, proste i szybkie w przygotowaniu danie możemy podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkami kiszonymi.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błon, myjemy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 2 godz. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do czasu aż będzie szklista. Wątróbkę odsączamy, osuszamy i oprószamy mąką. Dodajemy do cebuli na patelnię. Obsmażamy przez 10-12 min. Wlewamy gorący bulion, dodajemy cząber i tymianek i dusimy do czasu aż wątróbka będzie miękka. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy razem na małym ogniu 2-3 min. Podajemy od razu po przygotowaniu z pieczywem lub ziemniakami.