Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka jest bardzo zdrowa ale nie każdy ją lubi. Dlatego proponuję przygotować wątróbkę w sosie musztardowym, który nieco zamaskuje jej smak. To tanie, proste i szybkie w przygotowaniu danie możemy podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkami kiszonymi.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Składniki
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błon, myjemy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 2 godz. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do czasu aż będzie szklista. Wątróbkę odsączamy, osuszamy i oprószamy mąką. Dodajemy do cebuli na patelnię. Obsmażamy przez 10-12 min. Wlewamy gorący bulion, dodajemy cząber i tymianek i dusimy do czasu aż wątróbka będzie miękka. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy razem na małym ogniu 2-3 min. Podajemy od razu po przygotowaniu z pieczywem lub ziemniakami.