Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka jest bardzo zdrowa ale nie każdy ją lubi. Dlatego proponuję przygotować wątróbkę w sosie musztardowym, który nieco zamaskuje jej smak. To tanie, proste i szybkie w przygotowaniu danie możemy podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkami kiszonymi.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47860
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47860
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błon, myjemy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 2 godz. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do czasu aż będzie szklista. Wątróbkę odsączamy, osuszamy i oprószamy mąką. Dodajemy do cebuli na patelnię. Obsmażamy przez 10-12 min. Wlewamy gorący bulion, dodajemy cząber i tymianek i dusimy do czasu aż wątróbka będzie miękka. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy razem na małym ogniu 2-3 min. Podajemy od razu po przygotowaniu z pieczywem lub ziemniakami.