Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy,lepszy smak.....
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1143
Składniki
Wątrobę umyć,pokroić w paski i opruszyć mąka.Podsmażyć na patelni.Po usmażeniu przełożyć na talerz.
Cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na tłuszczu na którym smażyliśmy wątróbkę.Gdy cebula będzie miękka dodać usmażone podroby i razem wszystko podgrzać.
Kostkę rosołowa rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać na patelnie,gotować 1-2 min.
Śmietanę i musztardę wymieszać w naczyniu i dodać roztarty ząbek czosnku.Wszystko połączyć w gładki sos i dusić na małym ogniu 5 minut.Pod koniec duszenia przyprawić przyprawami.Podawać z ziemniakami,makaronem lub po prostu z chlebkiem.SMACZNEGO