Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8472
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6877
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8472
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6877
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4700
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327302
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie.
Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 5 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami. Smacznego!!!