Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie.
Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 5 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami. Smacznego!!!