Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek.

Wątróbka wieprzowa, ziemniaki, ogórek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1468 Ocena: 19280

Dodano:

Odsłon: 386

Wieprzowa wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie.

  2. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.

  3. W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 5 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń