Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z brzoskwiniami i winogronami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Wątróbkę umyj i mocz przez godzinę w mleku. Po tym czasie osącz i pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm, oprósz pieprzem. Opanieruj w jajku i w bułce tartej, po czym usmaż krótko na oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w cienkie plasterki brzoskwinię wraz z winogronami (w całości). Następnie połóż owoce na talerzach, na nich – kotleciki z wątróbki. Skrop sosem sojowym. To danie doskonale smakuje serwowane z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Świat kobiety