Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z brzoskwiniami i winogronami"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 111
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 143
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 111
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 143
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Wątróbkę umyj i mocz przez godzinę w mleku. Po tym czasie osącz i pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm, oprósz pieprzem. Opanieruj w jajku i w bułce tartej, po czym usmaż krótko na oleju na złoty kolor. Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w cienkie plasterki brzoskwinię wraz z winogronami (w całości). Następnie połóż owoce na talerzach, na nich – kotleciki z wątróbki. Skrop sosem sojowym. To danie doskonale smakuje serwowane z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Świat kobiety