Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny sposób przygotowania bez zbędnych udziwnień.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 105
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 987
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 105
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 987
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę smażymy, a w międzyczasie myjemy i oczyszczamy wątróbkę. Osuszamy ręcznikiem papierowym i opruszamy mąką.
Do podsmażonej cebulki dolewamy oliwę i układamy wątróbkę. Smażymy przez kilka - kilkanaście minut. Nie mieszamy tylko co jakiś czas obracamy.
Pod koniec smażenia posypać pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.