Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wątróbce. Przygotowane w ten sposób mięso pozostaje soczyste, dzięki śliwkom i dobrze dobranym przyprawom, danie jest niezwykle aromatyczne. Jeśli nie próbowaliście takie połączenia, koniecznie musicie to zmienić.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 273
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 130
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 199
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 273
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 130
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 199
Składniki
Śliwki umyj i osusz. Podziel na pół i pozbądź się pestek.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ją na złoty kolor.
Na dno naczynia ceramicznego wyłóż cebulę. Na niej poukładaj wątróbkę, na wierzchu rozłóż śliwki i kawałki masła. Posyp przyprawami.
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.