Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wątróbce. Przygotowane w ten sposób mięso pozostaje soczyste, dzięki śliwkom i dobrze dobranym przyprawom, danie jest niezwykle aromatyczne. Jeśli nie próbowaliście takie połączenia, koniecznie musicie to zmienić.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Śliwki umyj i osusz. Podziel na pół i pozbądź się pestek.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ją na złoty kolor.
Na dno naczynia ceramicznego wyłóż cebulę. Na niej poukładaj wątróbkę, na wierzchu rozłóż śliwki i kawałki masła. Posyp przyprawami.
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.