Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wątróbce. Przygotowane w ten sposób mięso pozostaje soczyste, dzięki śliwkom i dobrze dobranym przyprawom, danie jest niezwykle aromatyczne. Jeśli nie próbowaliście takie połączenia, koniecznie musicie to zmienić.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 587
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 313
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 237
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 587
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 313
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 237
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Składniki
Śliwki umyj i osusz. Podziel na pół i pozbądź się pestek.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ją na złoty kolor.
Na dno naczynia ceramicznego wyłóż cebulę. Na niej poukładaj wątróbkę, na wierzchu rozłóż śliwki i kawałki masła. Posyp przyprawami.
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.