Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wątróbce. Przygotowane w ten sposób mięso pozostaje soczyste, dzięki śliwkom i dobrze dobranym przyprawom, danie jest niezwykle aromatyczne. Jeśli nie próbowaliście takie połączenia, koniecznie musicie to zmienić.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16275
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16275
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5201
Składniki
Śliwki umyj i osusz. Podziel na pół i pozbądź się pestek.
Cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ją na złoty kolor.
Na dno naczynia ceramicznego wyłóż cebulę. Na niej poukładaj wątróbkę, na wierzchu rozłóż śliwki i kawałki masła. Posyp przyprawami.
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 25 – 35 minut.