Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz kiedy półki w sklepach uginają się od świeżych warzyw, a wśród nich są bakłażany, to warto przygotować z nich jakieś smaczne danie. Moja propozycja, to bakłażan faszerowany wątróbką. Danie smaczne i pożywne.
Dyniowo u mnie,dostałam dynię więc ją muszę wykorzystać.Można kombinować na m...
Odsłon: 1292
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 798
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12570
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1061
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 222
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 798
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12570
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1061
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 222
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Delikatnie oprószyć mąką pszenną. Na patelni, na oleju rzepakowym usmażyć wątróbkę. Już usmażoną posolić i posypać pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz majerankiem. Umyte, osuszone bakłażany przekroić wzdłuż. Wydrążyć miąższ ze środka, zrobić łódeczki. Miąższ drobno pokroić. Na patelni, na oleju rzepakowym smażyć cebule pokrojone w drobne piórka. Dodać pokrojoną część bakłażana i obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę jabłko. Dusić kilka minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Można dodać 2-3 łyżki przegotowanej wody. Posolić do smaku i dodać pieprz młotkowany z kolendrą oraz majeranek. Następnie dodać usmażoną wątróbkę i jeszcze dusić kilka minut. Delikatnie pomieszać. Wydrążone części bakłażanów umieścić w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć solą. Wątróbką z cebulką i jabłkiem napełnić wydrążone bakłażany. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Zdjąć przykrywkę i bakłażany posypać startym żółtym serem. Zapiekać jeszcze 8-10 min. Gotowe danie posypać natką pietruszki. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i pod...
Odsłon: 45
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1061