Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka panierowana klasycznie w połączeniu z jabłkami karmelizowanymi w cydrze.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7430
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328145
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8732
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7430
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5079
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328145
Składniki
Wątróbki oczyściłem z błon i żółci, opłukałem, osuszyłem i pokroiłem na plastry. Kroić należy ukośnie tak, aby plastry miały jak największą powierzchnię. 2 Rozłożyłem pokrojone wątróbki na talerzu, lekko posoliłem i oprószyłem mąką z obu stron. Następnie włożyłem do roztrzepanego jajka i panierowałem w tartej bułce. Na patelni rozgrzałem dobrze gęsi smalec, smażyłem panierowane wątróbki na dużym ogniu z obu stron. (Wewnątrz powinny być różowe.) Wyjąłem z tłuszczu i trzymałem w cieple. Cukier wsypałem na patelnię. Gdy się roztopił, wrzuciłem jabłka pokrojone w ósemki ( w skorce ). Wymieszałem, aby pokryły się karmelem. Podlałem cydrem. Odparowałem. Podałem ze świeżym tymiankiem.