Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z indyka w sosie z cebuli do ziemniaczków z ogóreczkiem kiszonym . Pychotka .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67473
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67473
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Składniki
Wątróbkę namocz na pół godziny w mleku następnie opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym . Wysyp trochę mąki na talerz , obtocz w niej wątróbkę . Na patelnie wlej 2 - 3 łyżki oleju , usmaż wątróbkę .
Do garnka wlej 2-3 łyżki oliwy , wrzuć posiekaną cebulę , liść i ziele . Cebulę podsmaż . Dolej 100mil wody . Usmaż do miękkości . Dołóż usmażoną wątróbkę i duś jakieś 15 min na wolnym ogniu .
Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub konserwowym . Dobra jest również surówka z kapusty kiszonej . Smacznego :)