Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z indyka w sosie z cebuli do ziemniaczków z ogóreczkiem kiszonym . Pychotka .
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 93
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 155
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 91
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 93
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 155
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 91
Składniki
Wątróbkę namocz na pół godziny w mleku następnie opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym . Wysyp trochę mąki na talerz , obtocz w niej wątróbkę . Na patelnie wlej 2 - 3 łyżki oleju , usmaż wątróbkę .
Do garnka wlej 2-3 łyżki oliwy , wrzuć posiekaną cebulę , liść i ziele . Cebulę podsmaż . Dolej 100mil wody . Usmaż do miękkości . Dołóż usmażoną wątróbkę i duś jakieś 15 min na wolnym ogniu .
Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub konserwowym . Dobra jest również surówka z kapusty kiszonej . Smacznego :)