Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z indyka w sosie z cebuli do ziemniaczków z ogóreczkiem kiszonym . Pychotka .
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3448
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2764
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 131
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 104
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3448
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2764
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 131
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 104
Składniki
Wątróbkę namocz na pół godziny w mleku następnie opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym . Wysyp trochę mąki na talerz , obtocz w niej wątróbkę . Na patelnie wlej 2 - 3 łyżki oleju , usmaż wątróbkę .
Do garnka wlej 2-3 łyżki oliwy , wrzuć posiekaną cebulę , liść i ziele . Cebulę podsmaż . Dolej 100mil wody . Usmaż do miękkości . Dołóż usmażoną wątróbkę i duś jakieś 15 min na wolnym ogniu .
Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub konserwowym . Dobra jest również surówka z kapusty kiszonej . Smacznego :)