Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z indyka w sosie z cebuli do ziemniaczków z ogóreczkiem kiszonym . Pychotka .
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Wątróbkę namocz na pół godziny w mleku następnie opłucz i wysusz ręcznikiem papierowym . Wysyp trochę mąki na talerz , obtocz w niej wątróbkę . Na patelnie wlej 2 - 3 łyżki oleju , usmaż wątróbkę .
Do garnka wlej 2-3 łyżki oliwy , wrzuć posiekaną cebulę , liść i ziele . Cebulę podsmaż . Dolej 100mil wody . Usmaż do miękkości . Dołóż usmażoną wątróbkę i duś jakieś 15 min na wolnym ogniu .
Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym lub konserwowym . Dobra jest również surówka z kapusty kiszonej . Smacznego :)