Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą

Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą"

Składniki

  • 600-700 g wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka
  • 4 cebule
  • papryka
  • olej do smażenia
  • mąka do obtoczenia wątróbki
  • sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę umyj, oczyść z błon, pokrój na kawałki i obtocz w mące. Cebulę pokrój w półplasterki. Jabłka umyj i pokrój w ósemki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij lekko posoloną cebulę. Przełóż do miseczki. Na tej samej patelni smaż wątróbkę (uzupełniając olej).

  2. Dodaj jabłka i paprykę. Smaż razem. Gdy wątróbka z jabłkami i papryką będzie gotowa, połącz ją z cebulą na jednej patelni, oprósz majerankiem i podsmaż na małym ogniu. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Serwuj z pieczywem lub ziemniakami.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń