Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny obiad w lekkiej wersji lub pomysł na kolację :)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8718
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8718
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz, włóż do miski. Zrób marynatę z kilku łyżek oliwy, połowy syropu malinowego, skórki z otartej cytryny, przeciśniętego ząbka czosnku, rozmarynu oraz soli i pieprzy do smaku. Odstaw na około 2 godziny.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij wpół. Sałaty opłucz, osusz, rozłóż na talerze. Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny. Opłucz i przekrój na połówki pomidorki.
Wątróbkę usmaż, ułóż na sałacie, razem z jajkami, awokado i pomidorkami. Wymieszaj 4 łyżki oleju , 2 łyżki soku z cytryny i resztę syropu malinowego. Dopraw solą i pieprzem, polej danie.