Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna wątróbka - nie potrzeba do niej żadnych wyszukanych dodatków.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 639
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12337
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 639
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12337
Składniki
Pierwszy raz gotowałam wątróbkę z kaczki i muszę przyznać, że jest fantastyczna - miękka i aromatyczna. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłko kroimy na półplasterki, cebulę w piórka. Wszystko razem wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Doprawiamy pieprzem. Nie dodajemy soli, bo wątróbka może stwardnieć! Chwilkę obsmażamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Solimy do smaku przed samym podaniem. Serwujemy od razu. Ja podałam wątróbkę z domową sałatką konserwową z ogórków (jedna z wersji jest w moich przepisach) i trendy lunchem (orkisz, vermicelli i suszone pomidory)