Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna wątróbka - nie potrzeba do niej żadnych wyszukanych dodatków.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104787
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2034
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5905
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104787
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2034
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5905
Składniki
Pierwszy raz gotowałam wątróbkę z kaczki i muszę przyznać, że jest fantastyczna - miękka i aromatyczna. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłko kroimy na półplasterki, cebulę w piórka. Wszystko razem wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Doprawiamy pieprzem. Nie dodajemy soli, bo wątróbka może stwardnieć! Chwilkę obsmażamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Solimy do smaku przed samym podaniem. Serwujemy od razu. Ja podałam wątróbkę z domową sałatką konserwową z ogórków (jedna z wersji jest w moich przepisach) i trendy lunchem (orkisz, vermicelli i suszone pomidory)