Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka z kaczki z jabłkami i cebulą

Wątróbka z kaczki z jabłkami i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 863

Dodano:

Odsłon: 388

Tradycyjna wątróbka - nie potrzeba do niej żadnych wyszukanych dodatków.

Składniki

  • wątróbka z kaczki - 250g
  • cebula - 1 szt
  • jabłko - 1 szt
  • olej - 1łyżeczka
  • Przyprawy - pieprz i sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierwszy raz gotowałam wątróbkę z kaczki i muszę przyznać, że jest fantastyczna - miękka i aromatyczna.

    Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na kawałki.
    Jabłko kroimy na półplasterki, cebulę w piórka.

    Wszystko razem wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Doprawiamy pieprzem. Nie dodajemy soli, bo wątróbka może stwardnieć! Chwilkę obsmażamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.

  2. Solimy do smaku przed samym podaniem. Serwujemy od razu. Ja podałam wątróbkę z domową sałatką konserwową z ogórków (jedna z wersji jest w moich przepisach) i trendy lunchem (orkisz, vermicelli i suszone pomidory)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 lutego Tradycyjna, a jaka pyszna, mniami :) A jaka fajna miseczka, w takiej, to każde danie lepiej smakuje :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń