Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna wątróbka - nie potrzeba do niej żadnych wyszukanych dodatków.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1615
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1615
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Składniki
Pierwszy raz gotowałam wątróbkę z kaczki i muszę przyznać, że jest fantastyczna - miękka i aromatyczna. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłko kroimy na półplasterki, cebulę w piórka. Wszystko razem wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Doprawiamy pieprzem. Nie dodajemy soli, bo wątróbka może stwardnieć! Chwilkę obsmażamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Solimy do smaku przed samym podaniem. Serwujemy od razu. Ja podałam wątróbkę z domową sałatką konserwową z ogórków (jedna z wersji jest w moich przepisach) i trendy lunchem (orkisz, vermicelli i suszone pomidory)