Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna wątróbka - nie potrzeba do niej żadnych wyszukanych dodatków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Pierwszy raz gotowałam wątróbkę z kaczki i muszę przyznać, że jest fantastyczna - miękka i aromatyczna. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Jabłko kroimy na półplasterki, cebulę w piórka. Wszystko razem wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Doprawiamy pieprzem. Nie dodajemy soli, bo wątróbka może stwardnieć! Chwilkę obsmażamy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Solimy do smaku przed samym podaniem. Serwujemy od razu. Ja podałam wątróbkę z domową sałatką konserwową z ogórków (jedna z wersji jest w moich przepisach) i trendy lunchem (orkisz, vermicelli i suszone pomidory)