Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wątróbka z sarny idealnie komponuje się ze smakiem suszonej żurawiny, miechunki oraz soczystą czerwona porzeczką.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 539
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błony, kroimy na plastry, a następnie obsmażamy z obu stron na oleju i maśle. Do obsmażonej wątróbki dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę, miechunkę oraz żurawinę. Po zeszkleniu cebuli wlewamy wino i czekamy, aż odparuje. Wątróbkę podajemy ze świeżym pieczywem, posypaną porzeczką, natką oraz solą i pieprzem.