Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna wątróbka z sarny idealnie komponuje się ze smakiem suszonej żurawiny, miechunki oraz soczystą czerwona porzeczką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414078
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414078
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błony, kroimy na plastry, a następnie obsmażamy z obu stron na oleju i maśle. Do obsmażonej wątróbki dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę, miechunkę oraz żurawinę. Po zeszkleniu cebuli wlewamy wino i czekamy, aż odparuje. Wątróbkę podajemy ze świeżym pieczywem, posypaną porzeczką, natką oraz solą i pieprzem.