Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka podawana jest na wiele sposobów. Ja proponuję pieczoną wątróbkę nadziewaną wędzonym boczkiem. Pycha.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 47
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 154
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 47
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 154
Składniki
Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek wędzony. Smażyć na bardzo małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić kieszeń. W salaterce wymieszać boczek z cebulą z jajkiem, majerankiem, pieprzem i bułką tartą. Nadziać wątróbkę, a otwór zapiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć wątróbkę też delikatnie posmarowaną olejem. Dodać jabłka, rozmaryn. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45-60 min. Po wyjęciu z piekarnika wątróbkę posolić. Smacznego.