Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka podawana jest na wiele sposobów. Ja proponuję pieczoną wątróbkę nadziewaną wędzonym boczkiem. Pycha.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6067
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1849
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6067
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1849
 
         
         
                Składniki
Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek wędzony. Smażyć na bardzo małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić kieszeń. W salaterce wymieszać boczek z cebulą z jajkiem, majerankiem, pieprzem i bułką tartą. Nadziać wątróbkę, a otwór zapiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć wątróbkę też delikatnie posmarowaną olejem. Dodać jabłka, rozmaryn. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45-60 min. Po wyjęciu z piekarnika wątróbkę posolić. Smacznego.