Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka podawana jest na wiele sposobów. Ja proponuję pieczoną wątróbkę nadziewaną wędzonym boczkiem. Pycha.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24934
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24934
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 106
Składniki
Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek wędzony. Smażyć na bardzo małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić kieszeń. W salaterce wymieszać boczek z cebulą z jajkiem, majerankiem, pieprzem i bułką tartą. Nadziać wątróbkę, a otwór zapiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć wątróbkę też delikatnie posmarowaną olejem. Dodać jabłka, rozmaryn. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45-60 min. Po wyjęciu z piekarnika wątróbkę posolić. Smacznego.