Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka podawana jest na wiele sposobów. Ja proponuję pieczoną wątróbkę nadziewaną wędzonym boczkiem. Pycha.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20633
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2356
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 69
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20633
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2356
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 69
Składniki
Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek wędzony. Smażyć na bardzo małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do boczku. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić kieszeń. W salaterce wymieszać boczek z cebulą z jajkiem, majerankiem, pieprzem i bułką tartą. Nadziać wątróbkę, a otwór zapiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć wątróbkę też delikatnie posmarowaną olejem. Dodać jabłka, rozmaryn. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45-60 min. Po wyjęciu z piekarnika wątróbkę posolić. Smacznego.