Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.
Wątróbki drobiowe pieczone
Składniki
- wątróbki drobiowe, 1 kg
- cebula duża, 1 szt.
- pieczarki średnie, 10 szt.
- majeranek suszony, 1 łyżka
- kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
- pieprz, 1 łyżeczka
Składniki
- wątróbki drobiowe, 1 kg
- cebula duża, 1 szt.
- pieczarki średnie, 10 szt.
- majeranek suszony, 1 łyżka
- kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
- pieprz, 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Wątróbki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć zbędny tłuszczyk i błonki, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Cebule pokroić w ćwierćtalarki, pieczarki w grubsze plasterki. W misce wymieszać delikatnie wątróbki, pieczarki i cebulę, dosypując majeranek, pieprz i pokruszone kostki smaku. Wszystko przełożyć do rękawa do pieczenia.
Piec ok. godziny w 150 stopniach, termoobieg. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem. Smacznego. :)
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 262
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 262



Składniki
- wątróbki drobiowe, 1 kg
- cebula duża, 1 szt.
- pieczarki średnie, 10 szt.
- majeranek suszony, 1 łyżka
- kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
- pieprz, 1 łyżeczka
Wątróbki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć zbędny tłuszczyk i błonki, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Cebule pokroić w ćwierćtalarki, pieczarki w grubsze plasterki. W misce wymieszać delikatnie wątróbki, pieczarki i cebulę, dosypując majeranek, pieprz i pokruszone kostki smaku. Wszystko przełożyć do rękawa do pieczenia.
Piec ok. godziny w 150 stopniach, termoobieg. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem. Smacznego. :)
przekonałam moje wnuki do wątróbki z jabłkiem, to chętnie zaserwuję im teraz Twój przepis, a do drugiego rękawa włożę przyprawione ziemniaczki, pozdrawiam :))
Lubię wątróbkę i robię na różne sposoby ale tak jeszcze nie próbowałam, teraz na pewno wypróbuję ten sposób:)) pozdrawiam