Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbki drobiowe w brzoskwiniach i cebulce"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
20 min • Porcja 320 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Wątróbki oczyszczam, kroję je na 2-4 części, brzoskwinie w ósemki. Cebulkę tnę w krążki, zrumieniam na tłuszczu, doprawiam solą i pieprzem.
Wątróbkę obtaczam w mące, smażę na drugiej patelni razem z brzoskwiniami ok. 3 min z każdej strony. Zrumienione skrapiam winem, posypuję papryką, majerankiem, rozmarynem i solą. Podaję z cebulką.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie