Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone indycze wątróbki z cebulą podane z ziemniakami i sałatką z warzyw jak czerwona papryka, ogorek, kapusta, cebula i marchew.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Składniki
Wymyte i oczyszczone z błon i żył wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilkakrotnie. Podczas gdy wątróbki się moczą smażymy pokrojone w pół plastry cebulę doprawioną solą i ziołowym pieprzem. Solimy tylko cebulę, wątróbek nie solimy. Na gorącym tłuszczu smażymy obtaczane w mące wątróbki z obu stron na rumiany kolor, tak nie za długo, żeby wątróbki nie były za twarde. Gdy wątróbki będą dobrze usmażone to dodajemy na patelnię usmażoną cebulę. Całość mieszamy i jeszcze dusimy minutkę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!