Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone indycze wątróbki z cebulą podane z ziemniakami i sałatką z warzyw jak czerwona papryka, ogorek, kapusta, cebula i marchew.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2047
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3983
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2047
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3983
Składniki
Wymyte i oczyszczone z błon i żył wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilkakrotnie. Podczas gdy wątróbki się moczą smażymy pokrojone w pół plastry cebulę doprawioną solą i ziołowym pieprzem. Solimy tylko cebulę, wątróbek nie solimy. Na gorącym tłuszczu smażymy obtaczane w mące wątróbki z obu stron na rumiany kolor, tak nie za długo, żeby wątróbki nie były za twarde. Gdy wątróbki będą dobrze usmażone to dodajemy na patelnię usmażoną cebulę. Całość mieszamy i jeszcze dusimy minutkę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!