Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone indycze wątróbki z cebulą podane z ziemniakami i sałatką z warzyw jak czerwona papryka, ogorek, kapusta, cebula i marchew.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6131
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 454
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6131
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 454
Składniki
Wymyte i oczyszczone z błon i żył wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilkakrotnie. Podczas gdy wątróbki się moczą smażymy pokrojone w pół plastry cebulę doprawioną solą i ziołowym pieprzem. Solimy tylko cebulę, wątróbek nie solimy. Na gorącym tłuszczu smażymy obtaczane w mące wątróbki z obu stron na rumiany kolor, tak nie za długo, żeby wątróbki nie były za twarde. Gdy wątróbki będą dobrze usmażone to dodajemy na patelnię usmażoną cebulę. Całość mieszamy i jeszcze dusimy minutkę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw. Smacznego !!!