Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastąpił niespodziewany koniec lata, że zacytuję klasyka. W każdym razie za oknem plucha a u mnie w kuchni już jesień. Na taką pogodę proponuję eintopf - jednogarnkowe, pożywne danie. Jeszcze nie tak solidne, jak zimowe, ale już jesienne.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Obierz mięso z kurczaka. Pokrój w dość duże kawałki, posyp pieprzem i słodką papryką, wymieszaj dokładnie i odstaw. Kości, skóry, skrzydełko i inne pozostałości z obranego kurczaka zalej zimną wodą i zagotuj. Pogotuj ok. 10 minut i dodaj warzywa, po ok. 45 - 50 minutach przyprawy. Gotuj na małym ogniu minimum 1,5 - 2 godziny.
W garnku rozgrzej masło i wrzuć na nie pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i kalarepę. Podsmażaj chwilę, aż zaczną przyczepiać się do dna.
Przecedź rosół i zalej nim warzywa. Zamarynowanego wcześniej kurczaka podsmaż na oliwie na złoty kolor i wrzuć do zupy. Dorzuć brokuł podzielony na różyczki.
Gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Posyp obficie natką pietruszki i podawaj. Dla głodomorów może być z pieczywem.