Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezależnie od tego, czy przygotowujecie carbonarę klasyczną, czy w wersji bezmięsnej, ważne jest, aby nie dopuścić do ścięcia się jajek. Nikt przecież nie lubi jajecznicy z makaronem. Jeśli zrobicie wszystko zgodnie z opisem przygotowania, gwarantujemy, że otrzymacie idealnie kremowy sos.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Pieczarki pokrój w plastry.
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło wraz z oliwą i zeszklij cebulę, gdy zacznie mięknąć, dodaj czosnek. Następnie dorzuć pieczarki i smaż do zarumienienia.
Jajka wbij do naczynia i energicznie roztrzep widelcem.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź z wody (jeśli użyłeś sitka, z powrotem przełóż makaron do garnka) i dodaj masę jajeczną. Całość dokładnie i szybko wymieszaj.
Gdy makaron całkowicie pokryje się masą jajeczną, dodaj podsmażone wraz z cebulą i czosnkiem pieczarki.
Gotową carbonarę przełóż na talerze i posyp starym na tarce serem oraz świeżo zmielonym pieprzem.