Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariańska tortilla meksykańska

Wegetariańska tortilla meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 1257

bardzo sycąca
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa konserwowe osączyć z zalewy i zmieszać razem z suchą soczewicą na patelni teflonowej lub w garnku. Zalać przecierem pomidorowym i jeśli jest bardzo gęste, można dodać trochę wody. Jeśli chce się zrobić to danie w wersji mięsnej można na tym etapie dodać 0,5 kg mięsa mielonego. Gotować aż farsz będzie dość gęsty a soczewica ugotowana. Zawinąć w tortillę w "paczuszkę" i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń