Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7581
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2644
Składniki
Wszystkie warzywa konserwowe osączyć z zalewy i zmieszać razem z suchą soczewicą na patelni teflonowej lub w garnku. Zalać przecierem pomidorowym i jeśli jest bardzo gęste, można dodać trochę wody. Jeśli chce się zrobić to danie w wersji mięsnej można na tym etapie dodać 0,5 kg mięsa mielonego. Gotować aż farsz będzie dość gęsty a soczewica ugotowana. Zawinąć w tortillę w "paczuszkę" i podawać.