Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Węgierki w syropie cukrowym"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebiert z Lubonia
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż w słoikach dość ciasno, ale nie upychaj. Cukier i cukier waniliowy wsyp do rondla, wlej szklankę wody, ugotuj syrop na małym ogniu, często mieszając.
Gorącym syropem zalej śliwki (wszystkie powinny być w nim zanurzone), szczelnie zamknij. Słoiki pasteryzuj 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie