Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Węgierki w syropie cukrowym"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebiert z Lubonia
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż w słoikach dość ciasno, ale nie upychaj. Cukier i cukier waniliowy wsyp do rondla, wlej szklankę wody, ugotuj syrop na małym ogniu, często mieszając.
Gorącym syropem zalej śliwki (wszystkie powinny być w nim zanurzone), szczelnie zamknij. Słoiki pasteryzuj 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie