Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierski kapuśniak"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
60 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso myję, kroję na małe kawałki i smażę razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju. Zalewam 2 l wody, gotuję. Kroję w kostkę ziemniaki i paprykę, kapustę szatkuję. Dodaję wszystko do zupy. Wsypuję kminek i gotuję około 30 minut.
Dodaję kostki bulionowe koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, przyprawy. Gotuję, aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec doprawiam śmietaną.
<strong>Marta Lewicka z Wieliczki</strong>Źródło: Kobieta i życie