Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierski kapuśniak"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
60 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso myję, kroję na małe kawałki i smażę razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju. Zalewam 2 l wody, gotuję. Kroję w kostkę ziemniaki i paprykę, kapustę szatkuję. Dodaję wszystko do zupy. Wsypuję kminek i gotuję około 30 minut.
Dodaję kostki bulionowe koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, przyprawy. Gotuję, aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec doprawiam śmietaną.
<strong>Marta Lewicka z Wieliczki</strong>Źródło: Kobieta i życie