Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzywny w pełni, więc pora na zrobienie leczo w węgierskim smaku. Leczo podane z kaszą gryczaną lub ryżem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Składniki
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę kroimy w kostkę, małe pieczarki kroimy na połówki. Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz ziołowy, czosnek i jajko, dobrze wyrabiamy. Z mięsa mielonego, przyprawionego robimy małe pulpeciki (kulki).
Na patelni z tłuszczem podsmażamy kostki kiełbasy, po kilku minutach dodajemy pulpeciki. Smażymy około 20 minut.
Usmażone przekładamy łyżką cedzakową do garnka.
Na patelnię wkładamy pieczarki pokrojone w ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki najlepsze są małe. Smażymy kilkanaście minut.
Wszystkie podsmażone składniki przekładamy do garnka.
Na patelni podsmażymy pokrojone papryki. Podsmażamy je około 20 minut.
Papryki podsmażone dodajemy do garnka, dodajemy przyprawy i pokrojone pomidory.
Dusimy około pół godziny.
Gotowe leczo podajemy z ryżem lub kaszą gryczaną, lub po prostu z chlebem. Smacznego!!!