Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzywny w pełni, więc pora na zrobienie leczo w węgierskim smaku. Leczo podane z kaszą gryczaną lub ryżem.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę kroimy w kostkę, małe pieczarki kroimy na połówki. Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz ziołowy, czosnek i jajko, dobrze wyrabiamy. Z mięsa mielonego, przyprawionego robimy małe pulpeciki (kulki).
Na patelni z tłuszczem podsmażamy kostki kiełbasy, po kilku minutach dodajemy pulpeciki. Smażymy około 20 minut.
Usmażone przekładamy łyżką cedzakową do garnka.
Na patelnię wkładamy pieczarki pokrojone w ćwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki najlepsze są małe. Smażymy kilkanaście minut.
Wszystkie podsmażone składniki przekładamy do garnka.
Na patelni podsmażymy pokrojone papryki. Podsmażamy je około 20 minut.
Papryki podsmażone dodajemy do garnka, dodajemy przyprawy i pokrojone pomidory.
Dusimy około pół godziny.
Gotowe leczo podajemy z ryżem lub kaszą gryczaną, lub po prostu z chlebem. Smacznego!!!