Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kaczki duszone w bogatym, aromatycznym sosie na bazie wytrawnego czerwonego wina. Przepyszne.....
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 632
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 781
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 627
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 47
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 632
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 781
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 627
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 47
Składniki
Na rozgrzaną dużą patelnię położyć udka, skórą do dołu. Przyrumienić ze wszystkich stron, przełożyć na talerz, odstawić.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem do zeszklenia cebuli.
Udka włożyć z powrotem na patelnię, wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Gdy mięso jest miękkie, udka wyciągnąć z sosu, usunąć kości. Mięso rozdrobnić widelcem, przełożyć do sosu. Wlać mleko i gotować na najmniejszym ogniu przez kolejne 10-15 minut.
W międzyczasie ugotować makaron. Odcedzić, zachowując nieco wody z gotowania. Makaron dodać do ragù, wymieszać.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Porcje ragù z makaronem przełożyć na talerze, posypać tartym parmezanem i orzeszkami pinii.