Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejski garnek. Pyszne danie jednogarnkowe dla każdego.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3265
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 488
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2762
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3265
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 488
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2762
Składniki
Kapustę szatkuję i odstawiam. Cebulę kroję na mniejsze kawałki a kiełbasę w kostkę lub półtalarki. Na wyższej patelni lub w garnku podsmażam cebulę z kiełbasą. Można dodać również czosnek. Do kiełbasy dodaję paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem mieszam i podsmażam jeszcze kilka minut. Dodaję poszatkowaną kapustę i jeszcze chwilę podsmażam. Kapusta zaraz zmniejszy swoją objętość. Gdy wszystkie składniki się podsmażą dodaję bulion oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Bulionu nie może być za dużo. Niech pokryje on wszystkie składniki.
Tak przygotowane danie dusimy do miękkości składników. Szczególnie sprawdzamy miękkość ziemniaków. W połowie duszenia dodajemy do wiejskiego garnka przecier pomidorowy. Możemy dodać również kilka łyżek ketchupu. Dodaję również przyprawy. U mnie to sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany. Na koniec dodajemy do dania świeży koper lub pietruszkę.