Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiejski garnek. Pyszne danie jednogarnkowe dla każdego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10606
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6127
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12990
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10606
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6127
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12990
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4747
Składniki
Kapustę szatkuję i odstawiam. Cebulę kroję na mniejsze kawałki a kiełbasę w kostkę lub półtalarki. Na wyższej patelni lub w garnku podsmażam cebulę z kiełbasą. Można dodać również czosnek. Do kiełbasy dodaję paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem mieszam i podsmażam jeszcze kilka minut. Dodaję poszatkowaną kapustę i jeszcze chwilę podsmażam. Kapusta zaraz zmniejszy swoją objętość. Gdy wszystkie składniki się podsmażą dodaję bulion oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Bulionu nie może być za dużo. Niech pokryje on wszystkie składniki.
Tak przygotowane danie dusimy do miękkości składników. Szczególnie sprawdzamy miękkość ziemniaków. W połowie duszenia dodajemy do wiejskiego garnka przecier pomidorowy. Możemy dodać również kilka łyżek ketchupu. Dodaję również przyprawy. U mnie to sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany. Na koniec dodajemy do dania świeży koper lub pietruszkę.