Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec z kapusty z mięsem mielonym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, umyć, gotować 10 minut. Ostudzić. Wierzch odciąć, środek delikatnie wydrążyć, poszatkować, udusić na maśle.
Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce lub posiekać, usmażyć na oleju. Dodać kapustę, mięso mielone oraz jajka. Wymieszać.
Włożyć masę do kapusty, związać nitką, przykryć liściem. Włożyć do garnka z bulionem, dusić 45 minut na wolnym ogniu.
ok. 75 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeżeli podajemy to danie na ciepło, warto przygotować do niego sos; musztardowy lub pomidorowy. Jeśli podajemy plastry mięsa na zimno, posmarujmy je lekko chrzanem.Źródło: Twoje Imperium