Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatnią część najbardziej uwielbiam. Potrawa nie jest pikantna, w sam raz dla tych nawet, którzy nie lubią wyrazistych przypraw.
Worek do pieczenia, blacha do pieczenia
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 353
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 367
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 449
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16537
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 116
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 353
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 367
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 449
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16537
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 116
Składniki
Polędwicę kroimy na plastry(u mnie 12), a następnie wsypujemy przyprawę piri piri do worka do pieczenia. Wkładamy plastry mięsa i dokładnie masujemy, potrzasamy, aby przyprawa równomiernie się rozłożyła.
Dodajemy pastę czosnkowo-imbirowa i znów masujemy.
Pozostawiamy do zamarynowania na godzinę.
Worek do pieczenia zawiązujemy, szpikujemy na wierzchu, a następnie wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 45 minut, po czym rozcinany worek i pieczemy następne 15 minut.
Podajemy z warzywami i ziemniakami.