Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatnią część najbardziej uwielbiam. Potrawa nie jest pikantna, w sam raz dla tych nawet, którzy nie lubią wyrazistych przypraw.
Worek do pieczenia, blacha do pieczenia
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 365
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4389
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 164
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1782
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 365
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4389
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 164
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1782
Składniki
Polędwicę kroimy na plastry(u mnie 12), a następnie wsypujemy przyprawę piri piri do worka do pieczenia. Wkładamy plastry mięsa i dokładnie masujemy, potrzasamy, aby przyprawa równomiernie się rozłożyła.
Dodajemy pastę czosnkowo-imbirowa i znów masujemy.
Pozostawiamy do zamarynowania na godzinę.
Worek do pieczenia zawiązujemy, szpikujemy na wierzchu, a następnie wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 45 minut, po czym rozcinany worek i pieczemy następne 15 minut.
Podajemy z warzywami i ziemniakami.