Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowe roladki w waflu

Wieprzowe roladki w waflu

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 573

Dodano:

Odsłon: 7243

Ciekawy sposób na podanie roladek.

Składniki

  • mięso mielone z łopatki lub szynki 0,5 kg
  • jajka 3 sztuki ( 1 do mięsa i 2 do panierki)
  • cebula 1 sztuka
  • bułka tarta ( 2 łyżki do mięsa i do panierki)
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • papryka konserwowa pokrojona w kostkę 4 łyżki
  • wafle kwadratowe 2 sztuki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mięsa zrobić farsz jak na kotlety mielone i dodać pokrojoną paprykę, podzielić na 2 części i rozsmarować na waflu. Pokroić każdy z wafli na dziewięć części.

  2. Kiedy będą miękkie zwijamy je jak roladki

  3. Panierujemy w jajku i w bułce tartej.

  4. Smażymy na złoty kolor z obu stron na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 lutego 2018 W gofrach robiliśmy, ale w waflach jeszcze nie, wiec będzie ten pierwszy raz, by to wypróbować :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń